סיור סיום של חוג רוקחות טבעית בהרדוף.


ביום חמישי 29.2.24  סיכמו וחגגו חברות וחבר קורס רוקחות וצמחי מרפא את סיומו של הקורס  "רוקחות טבעית וצמחי מרפא-1" עם המורה דבורה וינשטיין לוין

.האירוע התרחש במסגרת סיור ב"גן הבית"  גן מרפא של קהילת הרדוף בהדרכתו של ארנון דובדבני .
התוודענו למרקם האנושי הייחודי אשר עובד בגן הבית ולטכניקות שונות לעיבוד הקרקע וגידול הירקותעל פי שיטת חקלאות אורגנית ביודינמית.
בשמיים ממעל ריחפו ודאו הדיות השחורות על גלי הרוח החזקה מעל השדה המתוחח
  והניחוחות היו משכרים,אפילו ריחו של הקומפוסט!
תענוג לסכם כך עשיה פוריה ואת ההתקרבות המשותפת לטבע ונפלאותיו.

הקבוצה סיימה תהליך של 15 מפגשים בהם למדו חקרו ונהנו לגלות את צפונות עולם צמחי המרפא, 
רקחו שיקויים, משחות, סרום ותרופות ביתיות בהדרכתה דבורה ויינשטיין לוין, הרבליסטית ורוקחת טבעית.
עם סיום קורס הבסיס ממשיכים רוב הלומדים לקורס "אסכולות שונות בצמחי מרפא" שהוא קורס המשך אבל מתאים גם למי שלא עשה את הקורס הבסיסי.

במסגרת הקורס נעמיק ונצלול לתוך תורת הצמחים ונעסוק במתודות וגישות טיפול שונות ברפואות הצמחים העתיקות וכיצד הן מתקיימות וחיות עוד בימינו. רפואת צמחים יהודית, סינית, איורוודית וערבית, נלמד לבנות תיק עזרה ראשונה צמחי, ארומתרפיה על קצת המזלג, צמחים המשפרים את עמידות הגוף ועוד. הלמידה הינה קבוצתית וחוייתית כולל הכנה מעשית של תכשירים איכותיים ושימושיים על טהרת החומרים הטבעיים ביותר שאותם תקחו הביתה למשפחה ולחברים.יתקיימו 12 מפגשי לימוד ורקיחה בכיתה וכן 2 סיורים: סיור קצר שייחשב למפגש אחד וסיור ארוך שייחשב כמפגש כפול, סך הכל 15 מפגשים במשך 14 שבועות (חלק מהסיורים כרוכים בעלות כניסה שתתווסף למחיר הקורס).

הפרטים באתר מרחבים כאן
 הקורס יתקיים בימי ה' , 10:15-12:15 בתאריכים   14.3.24-27.6.24 (14 שבועות)